close
Life hacks

3 muligheder når folkeskolen ikke fungerer

Skole elev

For nogle er folkeskolen bare ikke et sted, der fungerer for dem. Hvis det er tilfældet for dit barn, så er det godt at vide, hvilke andre muligheder, du har, så du kan danne dig et overblik og vurdere, om folkeskolen er det rigtige valg for lige præcis dit barn. Flere og flere forældre finder ud af, at et alternativ fungerer bedre for deres børn, men som sagt er det noget, man skal sætte sig ind i, før man kan træffe den rigtige beslutning, så læs med her om tre alternativer til den danske folkeskole.

Du kan undervise dit barn derhjemme, hvis du altså kan få det til at fungere. For nogle betyder det, at de bliver nødt til at flytte i et mindre hus eller en lejlighed, fordi det pludselig kun er én i hjemmet, der tjener penge – og så kan det jo være svært at betale tilbage på et huslån eller få budgettet til at gå op. Hjemmeundervisning er altså ikke noget, man kan gøre uden at ofre et eller andet. Det er desuden ikke en mulighed, hvis du som forælder ikke kan undervise dit barn godt nok. Her er det dog værd at bemærke, at lærere først og fremmest er pædagoger nu til dags – de hjælper med det sociale i lang højere grad, end de hjælper med indlæringen. Du må i sidste ende selv vurdere, om det er en opgave, du tør give dig i kast med.

Hvis det ikke er en realistisk mulighed, eller I bare gerne vil prøve alle andre ting først, så er det helt sikkert værd at give en friskole et forsøg. Mange friskoler er opstået som konsekvens af, at nogle forældre ikke var tilfredse med folkeskolen. Du finder altså nogle mennesker her, der formentlig har samme problemer med folkeskolen som dig og forhåbentlig har valgt at gøre tingene lidt anderledes. Hvis de ikke umiddelbart løser det problem, der for dig gør folkeskolen til et dårligt valg, så kan du om ikke andet diskutere det med dem og så kan det være, de tager det til eftertanke og at I sammen kan finde en løsning, som alle er tilfredse med.

Et andet alternativ til folkeskolen, som godt nok kun gælder for de ældste elever, er at tage på efterskole. Det er en mulighed, som flere og flere danske børn gør brug af, og det er de færreste, der vælger at gå tilbage til folkeskolen. Der er altså en stor succesrate, så der er også en god chance for, at dit barn kan finde sig til rette her og få et miljø, der er tilstrækkeligt bedre end folkeskolen. Hvis det lyder interessant, men du ikke er helt overbevist, så skal du da bare tage ud og besøge dem. Det samme gælder friskoler eller eventuelt andre mulighed, du støder på.

Samblr

The author Samblr