close
Penge

Findes der kviklån uden renter og gebyrer?

Betaling

Da kviklån har ry for at have høje renter og gebyrer, kommer det bag på de fleste, at det af og til kan være muligt at finde et kviklån uden renter og gebyrer. Selvom om du ser sådan et lån, så er der dog nogle ting, som du skal være særligt opmærksom på. Dem kan du blive klogere på her i artiklen.

 

Hvorfor findes denne slags kviklån?

Lad os først slå fast, hvorfor der overhoved eksisterer kviklån uden renter og gebyrer. Er det ikke en dårlig forretning for låneudbyderne? Først og fremmest skal det understreges, at det ofte kun er muligt at låne penge uden renter og gebyrer på de helt små lånebeløb. Som regel er det maksimalt muligt at låne mellem 5.000 og 10.000 kroner. Låneudbyderne laver disse kviklån, fordi det er en god mulighed for at få nogle mennesker inden i folden. Det er nemlig typisk kun førstegangslånere, der kan få et kviklån uden renter og gebyrer. Når først en person har taget et kviklån, vil han eller hun være mere tilbøjelig til at tage et mere. Dermed tjener låneudbyderen ikke penge første gang, men kan gøre det næste gang personen låner penge hos dem.

 

Du skal være opmærksom

Hvis du falder for en reklame for et kviklåne uden renter eller et kviklån uden renter og gebyrer, skal du passe på med at blive begejstret for hurtigt. Hvis du finder et lån uden rente, skal du nemlig altid være meget opmærksom på gebyrerne. Typisk bliver renten gemt i høje gebyrer, så lånet næsten kommer til at koste det samme alligevel. Finder du et lån uden både renter og gebyrer, skal du være meget opmærksom på lånets løbetid. Ofte skal sådan et lån være tilbagebetalt i løbet af ganske kort tid. I mange tilfælde er det helt ned til 30 dage. Låner du for eksempel 5.000 kroner, skal du altså være forberedt på, at du kan betale pengene tilbage igen på kort tid. Det er her, hvor de fleste låntagere bliver udfordret. Lægger du dog et budget på forhånd og sikrer dig, at du har økonomien til det, bør du ikke være så bekymret.

 

Hvad hvis jeg ikke betaler til tiden

Selvom et kviklån ikke har nogle renter og gebyrer, betyder det ikke, at du ikke behøver at betale til tiden. Der vil nemlig komme renter og gebyrer på afdragene, hvis du ikke betaler af til tiden. Går der for lang tid, før du betaler lånet af, kan du risikere at ende med at blive registreret i RKI. Bliver du registreret i RKI, kan det blive et stort problem for dig at få lov at indgå købsaftaler med andre firmaer.

Samblr

The author Samblr