close
Penge

Hold dig til dagens agenda!

Meeting

Når man holder møder uden, at have en agenda, er det meget muligt man spilder sin tid. Uden en mødeagenda får man ofte afsluttet et møde uden, at have kommet frem til det man ville. Det sker ofte de fleste møder slutter tidligere eller senere end planlagt. For eksempel slutter 2/3 af alle møder før, der overhovedet er truffet en beslutning. Det er ikke særlig godt og det er en rigtig god grund til, at man skal holde sig til sin agenda.

 

Vi kender det alle. Mødet er på vej ud af et sidespor. Det er en af de største tidsrøvere, når en person begynder at bevæge sig ud af en tangent, der ligger uden for dagsordenen. Det er med til at frustrere os alle sammen og det dræber rigtig meget tid. Det handler om, at komme afsted på en ordrenlig måde fra starten af. Derfor er det yderst vigtigt, at mødet holder sig på sit spor og følger dagens agenda til punkt og prikke. Dit møde kan ikke stå af sporet, hvis det ikke var på et spor til at begynde med. Når et møde er på det rette spor, kører alt som skal og man overholder både tid og dagens agenda. Det resultere højst sandsynligt i, at man får et effektivt og produktivt møde med godt udbytte. Møder uden en agenda er som oftest spild af tid. Hvis mødelederen har indkaldt frem medarbejdere til et møde, og vil bruge frem gange en time plus transport på mødet, så er det mindste man kan forlange af mødelederen, at denne bruger fem minutter før mødet på at tænke over mødets formål og sende en agenda ud. Et møde uden en klar agenda kan gå i alt for mange retninger og har nemt ved at ende i no-decision. Især er agendaen vigtig, hvis mødet skal føre frem til beslutninger eller konkrete tiltag.

 

Det bedste er selvfølgelig, hvis agendaen er sendt ud forud for mødet – det næstbedste er, at mødelederen ridser agendaen op, når mødet starter. Det er god mødekultur at gøre det sådan.

Nogle gange kan det fungere fint at starte med at lave agendaen sammen ved mødets start. Skriv gerne punkterne op på tavlen, så det er helt klart, hvor man skal hen.

I nogle tilfælde vil møde-genren give agendaen på forhånd. F.eks. følger salgsmøder som oftest en bestemt form uden, at der er en eksplicit agenda. Dette er helt fint, for så ved alle parter, hvad man kan forvente af mødet og af deltagerne. Hvis alle parter ved, hvad man kan forvente og hvad man giver, er det et rigtig godt udgangspunkt. Der er alt for mange møder, hvor små under emner ender med, at tage for meget af tiden. Der bliver snakket om en masse irrelevante emner og det ender i løse tråde, hvor man ikke kommer frem til noget alligevel. Det kan være farligt, hvis man vil følge dagens agenda. Det kan være dræbende, hvis man snakker om alt for mange forskellige ting og afholder sig fra de faktiske punkter under mødet.

 

Husk altid at holde tidsplanen og følg agenda til punkt og prikke. Hvis man gør dette følger der højst sandsynligt et godt udbytte ud af mødet og man kan komme derfra med en god følelse af, at man faktisk har udrettet noget under mødet og man kan begynde at tænke på nye opgaver.

Dette bør du også læse

Samblr

The author Samblr