close
Hobby

Sådan bliver du klar til din første jagt

Jagt tårn

Hvis du er en af de mange danskere, der for tiden får øjnene op for, hvor stor en oplevelse det kan være at være på jagt, så får du jo nok brug for lidt vejledning til, hvordan du kommer i gang. Der er mange ting, man skal sætte sig ind i, før man overhovedet får lov til at skyde dyr ude i det fri, men ud over ting som jagttegn får du altså også brug for noget forskelligt jagtudstyr. Jagt er noget alle fortjener at opleve, hvis de har lyst til det, så vi har her lavet en lille guide til, hvordan du bliver klar til din første jagt nogensinde.

Først og fremmest skal du jo have et jagttegn. For at få det skal du blandt andet være god til at skyde, men du bliver også nødt til at sætte dig ind i de etiske problemstillinger og lignende, man kan blive udsat for, når man skyder efter levende væsner. Som i Spiderman er det meget magt, man har med sådan et våben, så der følger selvfølgelig også meget ansvar med. Det var måske ikke den bedste ting at sammenligne med, men pointen er altså, at man skal vise, at man er moden nok til det ansvar, det er at have et skydevåben.

Noget andet er, at du formentlig ikke har noget jagttøj og så videre. Den slags kan du finde i enhver jagtbutik, hvor du også kan købe et gevær, hvis du mangler sådan et. Alt efter hvad der er, du har tænkt dig at jage, så kan du få brug for en del forskelligt udstyr. Meget af det er ikke som sådan nødvendigt, men hvis du ikke har tænkt dig at jage på en lige så primitiv måde som stenaldermænd, så kan det nu en gang være en god ide at investere en smule i det rigtige jagtudstyr.

Når du har alle de fysiske ting, som enhver jæger har brug for, så mangler du bare at gøre dig klar rent mentalt. For nogle er det at skyde et dyr ikke spor anderledes end at træde på en myre, mens det for andre er en oplevelse, der ligefrem kan være traumatisk. Det er altså vigtigt, at du forstår, hvad der kommer til at ske – og at du også er helt sikker på, at det er noget, du kan håndtere. Måske er det bedst, hvis du tager med en erfaren jæger og ser ham eller hende nedlægge et bytte, før du selv giver det et forsøg. Det er jo også en god måde at få nogle tips og tricks, som man kun kan få fra dem, der har mange års erfaring. I sidste ende må du selv vurdere, hvad der giver mest mening i din situation.

Samblr

The author Samblr